Regionális felnőttképzési központ

Regionális felnőttképzési központ alakult Kecskeméten

A megállapodás értelmében az együttműködő felek, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara, a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete, a Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány és az Önkonet Szolgáltató és Tanácsadó Kft. létrehozták a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Központot. A Központ alapvető feladata a térségben folyó felnőttképzési tevékenység, és az ennek keretében végzett oktatási, szakértői, szaktanácsadási, kutatási munka minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a regionális felnőttképzési intézmények, szervezetek, vállalkozások hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése.

Az együttműködő felek ebből a célból összehangolják képzési programjaikat, kutatási, tanácsadási tevékenységüket, amelynek keretében a Központ vállalja, hogy a térségben folyamatosan felméri a rendelkezésre álló munkaerő minőségi mutatóit, képzési igényeit és lehetőségeit, illetve a felnőttképzés és emberi erőforrás fejlesztés területén végzett alkalmazott kutatásaival és kutatási célú fejlesztéseivel segíti a térségi önkormányzatokat egy átfogó felnőttképzési stratégia kidolgozásában és megvalósításában.

A Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány Inkubátorházában működő Központ a 2013/2014. tanévtől lehetőséget kínál arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának (PTE FEEK) levelező mesterképzési szakokra felvételt nyert hallgatói immár Kecskeméten is bekapcsolódhassanak az egyetemi képzésekbe. Ettől a tanévtől az emberi erőforrás tanácsadó, andragógia, informatikus könyvtáros és kulturális mediáció egyetemi mesterszakokra felvételt nyert levelezős hallgatók kezdhetik meg tanulmányaikat a Központban.